• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перевірка укриттів в Україні. Шмигаль повідомив, коли можуть бути прийняті кадров рішення

    Опубликовано: 2023-06-26 12:40:20

    Кабінет Міністрів на початку наступного тижня, з 26 червня, направить президенту Володимиру Зеленському проєкти указів щодо звільнення керівників низки адміністрацій за результатами перевірок укриттів в Україні.

    Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

    Він нагадав, що комісії МВС оглянули близько 63 тисяч укриттів в Україні, з них 77% готові до використання. Інша частина або непридатна, або була закритою на момент перевірки. Водночас придатні укриття можуть забезпечити лише половину потреб українців.

    "Відповідно, по деяких областях і районах будуть ухвалені кадрові рішення: як догани, так і звільнення керівників. На початку наступного тижня Кабінет Міністрів запропонує укази на підпис президенту", - зазначив він.

    Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський, і секретар РНБО Олексій Данілов вже анонсували кадрові рішення за результатами засідання ради 23 червня - саме через ситуацію з укриттями, велика кількість яких виявилися під час перевірок такими, що не використовуються чи непридатними до використання.

    Найбільш скандальною ця тема виявилася стосовно ситуації в Києві та відповідальності за це столичної влади, особиво в контексті давнього конфлікту мера столиці Віталія Кличка з Офісом президента. Спричинила ж таку увагу до бомбосховищ загибель 1 червня в Києві трьох людей, які під час ракетної атаки не змогли потрапити в одне з укриттів, розташованому в лікувальному закладі в Деснянському районі.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.