• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Колискові для дітей: це уроки розвитку мовлення

    Опубликовано: 2023-06-22 16:48:51

    Свій найперший урок мови дитина отримує в ті самі моменти, коли слухає спів колискової у виконанні найріднішої і найближчої їй людини на світі — мами, але татам також варто взяти участь в процесі, как передает Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Їх голоси хоч і не такі ніжні, але впевнені, з низьким тембром, що дають малюкові трохи інші емоції, ніж коли співає мама. У відповідь батькам дитина починає «гудіти», розвиваючи гортань і вимовляючи перші милі серцю звуки. Повторюючи раз по раз колискові, мама вчить дитину розрізняти слова і допомагає тим самим засвоювати зміст. Колискові пісні для малюків підбираються так, щоб повторювати кілька разів однакові звуки, склади, слова, збагачуючи словник дитини. Розвивати мову необхідно не тільки малюкам, але і дорослим дітям. Поряд з казками і легендами, не варто забувати і про дитячі колискові. Ритмічні колискові дозволяють долати такі недоліки:

    •Квапливість мови або зайва повільність;
    •Проковтування закінчень слів при розмові;
    •Нечітке промовляння слів.
    Через колискові для своїх дітей ви навчите їх рухливості мовного апарату, сформуєте розуміння правильності вимови. Дитина відчує багатство інтонацій, темпу мови, вкладених емоцій. Співала мама дитині колискові чи ні, відіб’ється на його характері, мисленні. Дитина повинна розуміти, що її люблять, що її розуміють, а її мама — найкраща в світі. Навколишній світ відокремиться від рідного, затишного будинку, в якому можна сховатися від усіх зовнішніх небезпек. Діти, які знають колискові пісні, не виростуть егоїстами, вони навчаться ніжності і задушевності. Цього так не вистачає сучасним дітям.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.