• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як побороти комплекси дитини

    Опубликовано: 2023-06-06 21:24:44

    Наші діти — радість нашого життя, і ми покладаємо на них високі надії, іноді самі того не помічаючи, розвиваючи комплекси у дитини, з якими краще почати боротися відразу, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    •Одна мама мріє, щоб дочка стала балериною, адже в дитинстві сама мріяла нею стати, але не взяли в балетну школу.
    •Інша мама так опікується сином, що ростить майже як  доньку, не помічаючи, що хлопчик вже давно став «маминим синочком».
    •Тато виховує сина «чарівним пендалем», і не помічає, що зробив з дитини заляканого звіра.
    Виховуючи за своїми правилами дітей, багато батьків успішно розвивають в них різні комплекси. Ці установки обов’язково дадуть про себе знати в дорослому житті. Хоча б тому, що дитячі комплекси переходять у доросле життя, закоренившись в підсвідомості ґрунтовно, і позбутися від них — завдання не з легких.

    Які комплекси можуть проявляється в дитини?
    •надмірна сором’язливість
    •невпевненість в собі
    •боязкість
    •тривожність
    •«вічний невдаха»
    Як боротися і позбутися від комплексів, щоб погасити їх на корені?

    Чим допомогти дитині в її розвитку і перевести комплекси в її перемоги?

    Дамо кілька слушних порад тим батькам, які хочуть допомогти своїм дітям сміливо переступити рубіж невпевненості. Ми виділимо помилки батьків, щоб інші на них не спотикалися.

    Нав’язування батьківської волі
    Багато батьків бачать у своїх дітях успішних бізнесменів, відомих лікарів або артистів. Як правило, мами і тата в дітях намагаються втілити свої мрії в реальність.

    Батько бачить в дитині досягнення своєї мети, і іноді ця мета досягається, але ціна занадто велика. Син або дочка живуть не своїм життям, чужим, придуманим. Щастя в цьому не багато.

    Інша сторона батьківської волі може бути протилежною. Дитина починає сумніватися у своїх силах. Підсвідомо, вона ставить перед собою питання: «? А раптом я не впораюся», «Напевно, мене батьки іншим не полюблять», «Чому я не можу бути самим собою»

    Коли дитина бачить батьківське розчарування, що мріям не вдалося збутися, комплекс невпевненості в своїх силах розвивається і міцніє в дитячій психіці, а боротися з ним стає все складніше.

    Як дати раду.

    1. З самого дитинства не заважайте дитині робити вибір, довірте таку важливу справу їй самій. Спочатку, малюк сам вибирає, в які іграшки йому грати і з ким дружити, потім, в які гуртки ходити, куди після школи вступати вчитися. Ваша справа — порадити, висловити свою точку зору, але вибір дитина повинна зробити сам.

    2. Щоб позбутися від комплексів, вчіть дітей досягати цілей своїми силами. Немовляті дозвольте доповзти до брязкальця, школяреві довірте робити домашні завдання самому: так дитина навчиться усвідомлювати наслідки.

    Батьківське піклування
    Батьківська опіка може виходити за рамки розумного. Спочатку батьки водять своє чадо в школу за руку до 9 класу, потім забороняють гуляти в компаніях, в результаті — зніжений дитина боїться життя, тому що до неї не пристосований. Він уникає спілкування з іншими дітьми, адже батьки не заохочують дружбу «з ким попало», уникає фізичної активності, так як боїться собі нашкодити.

    Як дати раду.

    Щоб допомогти дитині позбутися від комплексів, ще з дитинства давайте дітям більше простору для дій. Кожен хлопчик падав з велосипеда, коли навчався на ньому їздити, а дівчатка здирали коліна під час швидкого бігу. Діти, яким надано більше волі і свободи, стають відкритими, товариськими, різнобічними і успішними особистостями.

    Навчіться довіряти своїй дитині, і він вас не підведе!

    Батьківський агресія
    Найжахливіша помилка батьків — це застосування сили у вихованні своїх нащадків. Ніщо, ніякі помилки дитини не повинні супроводжуватися його бичуванням. Таким прикладом батьки показують, що фізичне насильство допустимо, що так можна вирішити проблему.

    Гостро стоїть питання і в сім’ях, де таке насильство практикується на всіх членів сім’ї. 90% -ва ймовірність, що така проблема виникне дзеркально в майбутній сім’ї змужнілого сина або дочки. Страшно розуміти, але діти з малих років бачать, що силою можна досягти мети і в майбутньому позбутися сформованих ще в дитинстві стереотипів буде вкрай непросто. Так виростають психічно неврівноважені люди і без допомоги фахівців, які можуть допомогти позбавитися від цього усвідомлення, в більшості випадків не обійтися.

    Як дати раду.

    Не бийте своїх малюків. Навіть коли ви готові зірватися і ляснути невгамовному по попі, видихніть, зупиніться, порахуйте про себе до 10, і спокійно пояснитеся з малюком. Так, це буває дуже складно, адже багато батьків звикли виховувати «батогом і пряником», але боротися з такими методами виховання вкрай необхідно.

    Найкращий спосіб зупинити себе від непоправного і позбутися від почуття фізичної переваги: ​​коли ваша дитина вас довів і вам дуже хочеться його гарненько провчити ремінцем, зупиніться, переключіться і згадайте:

    •самий зворушливий момент, коли кровиночка з’явилася у вашому житті
    •як ви переживали за нього, коли малюк хворів
    •найсмішніший випадок у вашому житті
    Батьківські байдужість
    За надмірної свободою в діях часто стоїть звичайна байдужість. Діти, які мріють почути від батьків ласкаве слово, відчути міцні рідні обійми, можуть отримати максимум суму на кишенькові витрати, мінімум, слово «привіт» від батька, а ка наслідок у дітей з’являються чергові комплекси.

    Якщо в сім’ї не прийнято часто обніматися і проявляти відкрито свої почуття, тоді дитина виростає черствим і прихованим, і в дорослому віці боротися з такими мізерними проявами почуттів буде практично неможливо. Доросла дитина просто не знає, що таке ніжність і чуттєвість. У його розумінні, поплескати по плечу — це і є прояв любові.

    Як дати раду.

    Показуйте свою Любов дитині. Щоб допомогти дітям позбутися комплексів, проявляйте Любов, кожен день говорите, що любите його. Хваліть, за хорошу оцінку, за малу допомогу по дому. Обіймайте його, міцно стисніть, щоб він відчув, що потрібен вам. Увечері діліться з дитиною своїми враженнями від прожитого дня і обов’язково бажайте «спокійного сну», це допоможе малюкові позбутися неприємного відчуття відчуженості або неуваги.

    Життя — дивна штука. Ми живемо сьогодні і не цінуємо звичайних речей, але ж наші діти виростають і золотий час, коли все ще тільки починається, і дитячий світ обростає вашими правилами і поняттями, може врешті-решт стати не таким райдужним і світлим, і доведеться боротися з створеними комплексами , І тільки прокрутивши в пам’яті час назад, деякі розуміють, скільки втрачено, скільком не сказано таке важливе і таке безцінне «Люблю» …

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.