• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гра в принцес: як не зіпсувати характер дівчаток

    Опубликовано: 2023-06-06 20:48:07

    Як стати принцесою? Ось тут і криється найбільша проблема. Діти вважають, що принцесою може стати дівчинка в самому гарному вбранні або з найкрасивішою зачіскою.

    Вони не думають про моральні якості і починають боротися за лідерство виключно за рахунок зовнішніх атрибутів. Таким чином, у дівчаток з ранніх років з’являється прагнення бути красивіше (а зовсім не розумнішою або талановитішою) інших, у що б то не стало одягатися краще за всіх і перебувати в центрі уваги. Так у свідомості дівчинки складається помилкова система цінностей, яка в подальшому може вплинути на характер і спосіб життя дитини.

    Чи всі можуть стати принцесами? На жаль ні. Частина батьків не зациклюються на зовнішності дівчинки. Їм важливо зручність одягу, а не її краса, тим більше, що не у всіх є кошти регулярно купувати дорогі сукні. Не всі батьки встигають робити дівчаткам вранці хитромудрі зачіски, і тому зав’язують простий хвіст. Так в групі дівчаток з’являються явні лідери і аутсайдери.

       Чи можливий перенос гри в реальність? Відповідь ствердна. Маленька принцеса продовжує гру вдома, особливо, якщо для цього у неї є всі атрибути: кімната для принцеси, ліжечко як у принцеси, косметика, іграшки — все нагадує казковий будиночок.

     

      Чи погано це? Можливо, і ні, якщо при цьому ви не спостерігаєте за дівчинкою примх, але часто принцеси заграються і починають наказувати бабусям, братам і сестрам, батькам; відмовляються від виконання доручень, вимагають підвищеної уваги до себе. Безумовне, все це псує характер. З віком лялечка може перетворитися в примхливу і несамостійну пустушку, для якої світ речей буде важливіше світу емоцій та почуттів.

       Як не зіпсувати характер дівчинці і зберегти гру? Не можна забороняти дівчаткам зовсім грати в принцес. Приміряючи на себе цей образ, вони вчаться жіночності, набувають перших уявлень про красу, без яких неможливий гармонійний розвиток особистості. Головне — правильно організувати гру в принцес. І зробити це повинні вже самі батьки.

       Якщо у вас вдома часто збираються дівчата, то запропонуйте їм створити клуб принцес, де немає слуг, а всі знаходяться в рівних умовах. Нехай в цьому клубі буде серйозний відбір, і принцесам потрібно буде не тільки мати гарну сукню, а й знати етикет, правила хорошого тону, мати широкий кругозір і допитливість. Проводьте в ігровій формі іспити для принцес, на яких кожна дівчинка повинна довести, що вона гідна бути членом клубу.

         Акцентуйте увагу на моральних достоїнствах принцес, коли читаєте дівчаткам казки, і підбирайте книги, де головна героїня в першу чергу розумна і добра, а не тільки красива.

       Не купуйте дівчаткам багато косметики, суконь, корон і інших «атрибутів» принцеси. Постарайтеся захопити її радощами реальному житті — спортом, творчістю, розповідями про тварин.

      Вивчайте дівчаток розділяти одяг в залежності від ситуації: в цьому можна піти на свято, а в цьому на прогулянку. Чи не наряджайте дівчинку як лялечку, якщо просто йдете з нею в магазин. При цьому важливо, щоб зовнішній вигляд завжди був охайним, а одяг був зручним.

         Дорогі батьки, безсумнівно, ваша дочка найкраща, найкрасивіша і улюблена, але зробіть все можливе, для того щоб вона була готова до життя в реальному світі, який, на жаль, дуже далекий від казок.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.