• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як ходити з дитиною в магазин без сліз і істерик

    Опубликовано: 2023-06-06 20:28:41

    Багато батьків не розуміють, чому їхня дитина наполегливо, а часом і істерично, вимагає щось купити в магазині, хоча вдома у неї  повно іграшок і малюк  зовсім не голодний. Виявляється, існує кілька ситуацій, які провокують її на це. Дітки ще не вміють справлятися зі своїми емоціями, тому не дивно, якщо дитина каже «купи» коли:

    •батьки дуже довго щось вибирають у однієї вітрини, а при цьому прямо навпроти дитини знаходиться щось для нього дуже цікаве, наприклад, красива коробочка з солодощами або блискуча нова машинка
    •мама або тато зустрічають в магазині знайомого, з яким починають довго розмовляти, а малюк в цей час захоплено розглядає те, що знаходиться у нього перед очима
    •дитина зустрічає в магазині свого друга або приятеля по садочку, який в цей момент тримає в руках тільки що куплений новий конструктор або кіндер-сюрприз
    •вся сім’я йде в магазин, щоб купити подарунок комусь, наприклад, іншій дитині на день народження
    •малюк бачить, що в його присутності його ровеснику роблять подарунок
    Ситуації можуть варіюватися, незмінно одне — дитині в більшості випадків або нудно, або прикро або завидно.

    Як обійтися без істерик?

         Постійно купувати щось дитині неправильно, постійно відмовляти — теж. Що ж тоді робити? Якщо ваша дитина наполегливо вимагає щось купити в магазині, в першу чергу вирішіть для себе, потрібна ця річ дитині чи ні. Якщо потрібна і ви можете її дозволити — сміливо купуйте, а якщо ні — чесно скажіть про це дитині. І будьте готові до того, що доведеться витримати істерику свого малюка. Це і є найскладніше — вам потрібно бути твердим і не змінювати свого рішення. Дитина, побачивши, що ваша думка не змінюється навіть після істерики, почне шукати інші, більш гідні, способи отримати бажане.

        Головне — бути рішучим не тільки у відмові, а й у виконанні дитячого прохання. Відповідайте чітким «ні», якщо відмовляєте дитині, але, якщо задовольняєте його прохання — робіть це також однозначно і чітко.

         Часом батькам просто не вистачає часу на обдумування рішення про придбання тієї чи іншої речі, оскільки їх малюк просто не дає зосередитися, постійно повторюючи «купи, купи, купи!». У такому випадку спробуйте взяти невелику «відстрочку». Фрази, які допоможуть в такому випадку:

    •«Давай ми зараз купимо все по списку, а потім подивимося, скільки у нас грошей залишиться і вирішимо, чи можемо ми дозволити собі цей конструктор (ляльку, машинку)!»
    •«Мені не дуже подобається ця річ, і я б не дуже хотіла її купувати. Може, ти мені розкажеш, чому тобі вона так подобається, а я поки подумаю? »
    •«Давай ми пройдемо по магазину і подивимося на щось ще? Тут багато всього цікавого, і може бути знайдеться щось краще, ніж ця річ? »
        Отримавши кілька хвилин часу на роздуми, ви зможете вирішити для себе — купувати чи ні, а потім вже озвучити свій вердикт дитині. Ваше прохання подумати дозволяє дитині відчути, що з її думкою рахуються, а це часом буває куди важливіше, ніж сам факт покупки.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.