• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчимося читати за допомогою коміксів

    Опубликовано: 2023-05-25 22:17:17

    Вчимося читати за допомогою коміксів

    Живі зображення з інтегрованим текстом, складні сюжети та захоплюючі історії про супергероїв, лиходіїв та неймовірне — комікси та манга — це набагато більше, ніж просто історії в картинках, і точно не тільки для дітей та молоді. Поєднання зображення та тексту стимулює уяву та творчість читача. Тому не дивно, що у кожній віковій групі є безліч любителів коміксів і що останніми роками кіноіндустрія вивела на великий екран майже кожного комічного героя. В інтернет - магазині «На столі» ви знайдете всі відомі серії коміксів, атрибутику та аксесуари, а також великий вибір відомих гральних кубиків та карток. Ви можете легко купити комікси у Києві, не виходячи з власного будинку, без клопоту, пов'язаного з просіюванням полиць у пошуках потрібного тому.

    Чому комікси корисні

    Основні причини, через які навчання читання за допомогою коміксів так ефективно, такі:

    1. Короткі фрагменти тексту, зазвичай, викликають цікавість, і не перевантажують величезним обсягом тексту.

    2. Багато коміксів  для дітей поєднують у собі гумор та дію, що дозволяє особливо легко сміятися та ділитися емоціями. Інакше кажучи, комікси мають велику розважальну цінність.

    3. Картинки полегшують розуміння тексту. Оскільки зображення полегшують розуміння сенсу, ви можете візуально розуміти незнайомі терміни. Комікси також розширюють словниковий запас.

    4. Комікси, такi як за посиланням https://nastoli.com.ua/komiksy/ — дуже розумний проміжний крок на шляху від книжок із картинками до чистих підручників, від досвіду читання вголос до першого занурення у захоплюючі книжкові світи за самостійного читання.

    Як комікси мотивують читати

    Картинки справляють враження у той момент, коли ви дивитесь на них. Без будь-якої стомлюючої розшифровки картинка викликає емоції і, таким чином, ініціює безпосереднє переживання. Так читач швидше перейметься сюжетом і зможе відразу сміятися, сподіватися чи тремтіти. Цей вид емоційного досвіду є особливою привабливістю, яка робить будь-яку форму оповідання — чи то книжка, аудіокнига, фільм чи фоторепортаж — такою привабливою. І саме цього досвіду важко досягти дітям з обмеженими здібностями до читання, а ось з графічними коміксами і графічними романами набагато легше.

    Але, незважаючи на безліч картинок, діти швидко розуміють, що повноцінний сюжет проявляється лише у поєднанні з текстом. Це викликає цікавість та мотивує людей розшифровувати навіть короткі тексти. Картинки також дозволяють розповідати складні ситуації, не вимагаючи мови, і, отже, більше підходять для інтелектуального рівня читачів-початківців, ніж історії, адаптовані виключно для розуміння прочитаного. Таким чином, комікси та графічні романи пропонують більше контенту та більше досвіду, тим самим стимулюючи бажання читати.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.