• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У ДПСУ повідомили, скільки російських окупантів знаходиться на території Білорусі

    Опубликовано: 2023-05-03 09:40:59

    На території Білорусі значно зменшилась кількість російських військових, адже після проходження навчання РФ відправляє окупантів воювати проти ЗСУ на схід України.

    Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

    "Кількість російських військовослужбовців на території Білорусі зараз значно менша, ніж це було ще кілька місяців тому. Раніше, за нашими даними, їх там знаходилось близько 10 тисяч – 11 тисяч. На даний момент це близько 2800 військовослужбовців, які, як правило, задіяні на полігонах для навчання", – зазначив він.

    За його словами, після завершення навчання на території Білорусі, підрозділи російських військ повертаються на територію РФ і в подальшому відправляються на схід України, де тривають найгарячіші бої. 

    Демченко також наголосив, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається повністю контрольованою, і прикордонна служба наразі не фіксує, що РФ має по той бік кордону ударне угрупування, яке могло б здійснити вторгнення на територію України. Проте, він додав, Україна має бути готовою до різних сценаріїв, тому Сили оборони продовжують укріплювати як лінію кордону, так і прикордоння.

    Нагадаємо, Кабінет міністрів України нещодавно ухвалив рішення щодо невідкладного будівництва фортифікаційних споруд для потреб оборони в окремих областях.

    Україна вже давно будує стіну на кордоні з Білоруссю у Волинській області, також роботи ведуться у Житомирській області.  Усі 229 спільних кілометрів кордону з республікою Білорусь зміцнюються настільки, щоб російські війська не змогли пройти вглиб України.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.