• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Британія планує придбати для України зброю великої дальності

    Опубликовано: 2023-05-02 13:00:23

    Велика Британія через спеціально створений фонд має намір придбати для України сучасне озброєння. У списку обладнання, яке шукають, - ракети великої дальності. Про це повідомило Defence24.pl, посилаючись на дані міноборони.

    В міністерстві оборони Великої Британії опублікували запит на дані про військове обладнання для використання українськими військовими, тож, як стало відомо, наразі шукають ракету, запущену з суші, землі, моря, з дальністю від 100 до 300 км. Крім ключових вимог, є додаткові, серед яких - стійкість до перешкод, здатність планувати місію або низьку ймовірність перехоплення протиповітряної оборони, а також мінімальний рівень технічної готовності 8.

    Фонд підтримки України є ініціативою Великої Британії за участі Ісландії, Норвегії, Швеції та Данії, а також Литви.

    Загальна вартість фонду наразі становить понад 520 мільйонів фунтів стерлінгів. З цієї суми 200 мільйонів фунтів стерлінгів уже виділено, в тому числі на безпілотні літальні апарати та системи розвідки та засоби протиповітряної оборони, а також запчастини для існуючої техніки української армії.

    Нагадаємо, Велика Британія відправила в Україну тисячі снарядів для танків Challenger 2, у тому числі бронебійні снаряди зі збідненим ураном.

    Також Британія надасть Україні додаткові кредитні гарантії на 500 мільйонів доларів, довівши цього року загальну суму до 1 мільярда доларів. Наразі Британія пообіцяла загалом 6,5 мільярда фунтів стерлінгів (8,1 мільярда доларів) підтримки України, а останні кредитні гарантії допоможуть фінансувати державні соціальні виплати.

    Альона Чернецька

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.