• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литва передала Україні нову партію військової допомоги

    Опубликовано: 2023-05-02 12:40:44

    Литва відправила до України нову партію військової допомоги, до якої увійшли позашляховики та сухпайки для харчування військових у польових умовах. Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас в Twitter.

    “Вночі в Україну прибули з Литви ще шість позашляховиків Land Rover та сухпайки. Усе це потрібне для підтримання мобільності”, - написав Арвідас Анушаускас.

    Нагадаємо, у квітні міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас анонсував новий пакет військової допомоги Україні вартістю 41 млн євро.

    Литовський уряд схвалив приєднання країни до участі у запланованій Міжнародним валютним фондом програмі фінансування України на 15,6 мільярдів доларів США.

    Також литовці за місяць пожертвували 14 мільйонів євро на радари для Збройних сил України.

    Перед тим жителі Литви в рамках оголошеної президентом Володимиром Зеленським ініціативи щодо створення флоту морських безпілотників зібрали гроші на морські дрони.

    Як стало відомо, уряд Литви впродовж 10 років планує спрямувати на закупівлю озброєння понад 3 мільярди євро.

    Альона Чернецька

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.