• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина підтвердила передачу Україні системи ППО IRIS-T

    Опубликовано: 2023-05-02 12:20:51

    Уряд Німеччини підтвердив, що передав Україні черговий пакет військової допомоги, до якого ввійшов зенітно-ракетний комплекс IRIS-T. Така інформація з’явилася на сайті німецького уряду.

    В списку військової підтримки України – вісім вантажівок Zetros, два автонавантажувачі 8x6 з вісьма висувними контейнерами і один ЗРК IRIS-T.

    Нагадаємо, раніше журналісти писали про те, що Німеччина передала Україні другий комплекс ППО IRIS-T. Разом з системою Німеччина надіслала 16 керованих ракет.

    Зазначимо, це другий з чотирьох обіцяних Німеччиною комплексів IRIS-T. Коли до України надійдуть ще два, поки що невідомо.

    Як зазначали журналісти, наземна система протиповітряної оборони добре зарекомендувала себе взимку в районі Києва. Зокрема, комплекс зробив важливий внесок у захист цивільної інфраструктури від атак ракетами, крилатими ракетами і безпілотниками.

    Під час роботи IRIS-T зенітні ракети здатні вражати цілі на висоті до 20 кілометрів і на відстані до 40 кілометрів.

    Міністерство розвитку Німеччини інвестує в Україну додаткові кошти у розмірі 111 мільйонів євро, які спрямують на повоєнну відбудову країни.

    Альона Чернецька

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.