• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Каким должен быть правильний бульйон

    Опубликовано: 2023-03-19 18:48:09

    За вмінням приготувати цю страву судять про клас кухаря. Ароматний насичений бульйон по суті навіть не потребує «наповнювачів», просто налийте його в тарілку, подайте з скибочкою свіжоспеченого хліба — і гастрономічне насолода гарантована. Досягти такого результату нескладно, але це блюдо вимагає часу, как передает Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Бульйон з яловичини повинен варитися не менше 2-3 ч. Не забудь зрізати жир з м’яса: такий присмак страви ні до чого. Щоб бульйон вийшов ароматним, додай при варінні коріння (селера, петрушку, моркву), неочищену цибулину, а також спеції (лавровий лист, перець горошком) і будь-які пряні трави.

    Рибний і курячий бульйони не вимагають тривалого варіння, досить буде 1 годинни. Для першого добре використовувати велику і дрібну рибу одночасно. Другий же краще готувати з цілої курки: філе не дасть навару і аромату. І пам’ятай головне правило приготування будь-якого бульйону: після закипання з нього обов’язково слід зняти піну, а потім варити на мінімальному вогні без кришки. Готовий же бульйон можна відразу використовувати для приготування супів, соусів, різотто, плову або заморозити для подальшого застосування.

    Рибний бульйон з горілкою

    На 8 порцій:

    •1,5 кг будь-якої риби (великої та дрібної)
    •1 невелика бульбу фенхеля
    •1 стебло цибулі-порею
    •2 моркви
    •2 цибулини
    •1 зубчик часнику
    •2 гілочки чебрецю
    •2 лаврових листки
    •2 гвоздики
    •2 ст. л. горілки
    •сіль
    Приготування:

    Рибу вимити і помістити в каструлю. Залити 3 л холодної води і довести до кипіння. Зняти піну.

    Овочі почистити, крупно нарізати і покласти в каструлю до риби. Додати спеції і варити на мінімальному вогні 1 ч. Влити горілку, довести до кипіння і зняти з вогню. Залишити під кришкою на 10 хв, потім процідити.

    М’ясний бульйон

    На 8 порцій:

    •1,5 кг яловичини на кості
    •1 цибулина
    •1 морква
    •1 корінь петрушки
    •1/3 кореня селери
    •2 лаврових листки
    •4 горошини запашного перцю
    •сіль
    Приготування:

    М’ясо помістити в каструлю, залити 4 л води і довести до кипіння. Цибулю вимити і розрізати навпіл. Морква, петрушку, селеру очистити і вимити. Цибулю викласти на суху сковороду зрізом вниз. Поруч укласти морква. Підрум’янити овочі і зняти з вогню.

    З закипілого бульйону зняти піну. Вогонь зменшити до мінімуму. У каструлю покласти овочі і інші інгредієнти. Варити 2 години. Потім додати сіль за смаком і варити ще 30 хв. Бульйон процідити.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.