• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перші танки AMX-10 RC від Франції уже на передовій

    Опубликовано: 2023-03-20 11:00:54

    В Україну прибула перша партія французьких колісних танків AMX-10 RC. Деякі з бронемашин уже вирушили на передову.

    Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьян Лекорню, - пише Le Figaro.

    "Ці броньовані розвідувальні машини перебувають на озброєнні армії з 1981 року і застосовувалися під час першої війни у Перській затоці, Афганістані та Сахелі. Дуже мобільні, ці машини можуть використовуватися для виконання розвідувальних завдань, а також для вогневої підтримки під час бою", - зазначає видання.

    Основним озброєнням AMX-10 є гармата 105/47 F2 MECA калібру 105 мм, встановлена в башті. Також техніка оснащена кулеметом ANF1 калібру 7,62 мм.

    Лекорню не розголошує, скільки одиниць AMX-10 RC прибули до України. Водночас, міністр наголосив, що незабаром Франція може передати Києву ще одну партію таких танків.

    Про плани передати Україні легкі бойові танки AMX 10-RC у Франції заявили 13 січня. Два місяці знадобилися країні для підготовки та навчання екіпажів.

    За даними Le Figaro, на озброєнні французької армії стоять 247 AMX-10. Ця цифра переглядається у бік зменшення через зношення броньованих машин.

    Нагадаємо, у листопаді 2022 року Франція передала Україні зенітні ракетні комплекси Crotale для захисту неба від російських ракетних атак. Поставки повторилися у грудні.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.