• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У вищому військовому керівництві РФ назріває конфлікт через Вугледар - Генштаб ЗСУ

    Опубликовано: 2023-03-07 10:00:48

    В Генеральному штабі Збройних сил України заявляють, що у вищому військовому керівництві Росії зараз назріває конфлікт через значні втрати окупаційних військ та відсутність у них реальних досягнень на фронті.

    Як зазначається у повідомленні Генштабу, в лютому російський президент Володимир Путін присвоїв командуючому Східним військовим округом Рустаму Мурадову звання генерал-полковника за доповідь про "успіхи" 155-ї бригади морської піхоти на Вугледарському напрямку в Донецькій області.

    За твердженнями українського Генштабу, зараз міністр оборони РФ Сергій Шойгу вимагає від генерала "відпрацювати" звання та захопити Вугледар за будь-яку ціну.

    "За наявною інформацією, керівництво бригади та військовослужбовці відмовляються знову йти в безглуздий наступ, у який їх відправляє безталанне керівництво – йти на штурм добре укріплених позицій ЗС України без будь-якого забезпечення та підготовки", - йдеться у зведенні.

    Нагадаємо, що раніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр зазначала, що інформація про їхні реальні втрати швидко розповсюджується серед російських військовослужбовців та деморалізує особовий склад.

    Зокрема, в Міноборони дізналися, що приданий на посилення 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ добровольчий козачий загін відмовляється брати участь у наступі і виконувати накази некомпетентного командування. За словами Маляр, така тенденція спостерігається і в інших підрозділах противника.

    Нагадаємо, що ситуацію зі значними втратами під Вугледаром 155-ї бригади російських морпіхів ще у листопаді коментував президент Володимир Зеленський, який звернув увагу на реакцію губернатора Приморського краю РФ на відповідні скарги.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.