• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Парламент Молдови ухвалив у другому читанні закон про покарання за сепаратизм

    Опубликовано: 2023-02-09 14:00:23

    Парламент Молдови ухвалив у другому читанні законопроєкт, який запроваджує кілька нових статей кримінального кодексу, зокрема покарання за сепаратизм. Про це повідомляє Newsmaker.md.

    Проголосований парламентом Молдови законопроєкт запроваджує поняття "антиконституційний суб'єкт" та "незаконна інформаційна структура". Поправки, як стверджують їхні автори, мають внести до кримінального кодексу відповідальність за діяльність незаконних воєнізованих організацій, створених як усередині країни, так і за кордоном.

    Інша група поправок вводить у кримінальну практику склади злочинів, пов'язаних зі шпигунством та державною зрадою.

    Стаття про переслідування за сепаратизм передбачає покарання за спроби відокремити частину території Молдови із порушенням положень національного законодавства чи міжнародних договорів.

    Влада незаконно окупованої Росією молдовської території Придністров'я засудила рішення парламенту Молдови і заявила, що поправки до кримінального кодексу "можуть мати руйнівний ефект на переговорний процес" між Кишиневом і Тирасполем.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.