• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • НАТО перекидає літаки розвідки та цілевказівки ближче до зони бойових дій в Україні

    Опубликовано: 2023-01-16 13:20:05

    Північноатлантичний альянс "на кілька тижнів" перекине літаки розвідки AWACS із західного кордону Німеччини під Бухарест. Борти Е-3 мають прибути туди 17 січня, щоб "стежити за воєнними діями Росії", зазначили у пресслужбі НАТО.

    Літаки з персоналом приблизно в 180 працівників перекинуть із Гайленкірхена до Отопені. Там наголосили, що розвідка літатиме "виключно над територією НАТО".

    Офіційна представниця Альянсу Оана Лунгеску заявила, що розвідка союзників може виявляти літаки [противника] за сотні кілометрів, "що робить їх ключовим засобом стримування та оборони НАТО".

    Вона додала, що війна Росії проти України "продовжує загрожувати миру та безпеці в Європі", і "не повинно бути жодних сумнівів у рішучості НАТО захищати кожен дюйм території союзників".

    З лютого 2022 року літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління (ДРЛВіУ) НАТО регулярно патрулюють над Східною Європою та регіоном Балтійського моря для відстеження літаків ВКС РФ біля кордонів Альянсу.

    "Заплановане розгортання [місії AWACS] демонструє здатність НАТО перекидати авіацію вперед, зміцнюючи наші позиції на східному фланзі", – заявили в Альянсі.

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.