• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Стратегічна помилка». У Польщі відповіли на ідею Макрона про гарантії безпеки для Росії

    Опубликовано: 2022-12-13 14:40:33

    Вважати, що Росія може вимагати від когось якихось гарантій безпеки для себе є стратегічною помилкою. Про це перед зустріччю міністрів закордонних справ країн Євросоюзу у Брюсселі заявив заступник глави МЗС Польщі Павло Яблонський.

    За його словами, "вкрай важливо у жодному разі не доводити до таких обговорень", за якими Україна нібито може поступитися черговими частинами своєї території окупантам в обмін на деякі "гарантії" від них.

    Яблонський підкреслив, що Москва взагалі не має жодного права "очікувати від будь-кого гарантій безпеки".

    "Це просто стратегічна помилка – такі міркування. Не Росії сьогодні потрібні гарантії безпеки, а Європі потрібні гарантії безпеки від Росії", – сказав дипломат.

    Відповідаючи на запитання про позицію Варшави щодо дев'ятого пакету санкцій проти РФ, який у Європі продовжують узгоджувати, Яблонський підкреслив, що Польща виходить з того, що заходи мають бути максимально жорсткими.

    "Винятків має бути якнайменше. <...> Основна мета – змусити Росію програти війну", – сказав він і нарік, що з кожним пакетом "здійснюються різні спроби зняти або пом'якшити" санкції.

    За 42 дні до повномасштабного вторгнення Росії Яблонський говорив, що Захід "гарантував Україні підтримку незалежності" і через загрози Кремля "не може відмовитися від зобов'язань".

    Євген Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.