• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Зима буде присвячена виживанню». ВООЗ прогнозує виїзд до 3 млн українців через холоди

    Опубликовано: 2022-11-23 12:40:33

    У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують, що ще 2-3 млн українців покинуть свої будинки через холоди, оскільки РФ обстрілює критичну інфраструктуру. Про це заявив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге, повідомляє пресслужба організації.

    Клюге заявив, що руйнівна енергетична криза, надзвичайна ситуація в галузі психічного здоров'я, що погіршується, обмеження гуманітарного доступу та ризик вірусних інфекцій зроблять цю зиму серйозним випробуванням для української системи охорони здоров'я, українського народу, а також для всього світу та його прихильності до підтримки України.

    "Половина енергетичної інфраструктури України або пошкоджена, або зруйнована. Це вже непрямо впливає на систему охорони здоров'я та здоров'я людей. Простіше кажучи, ця зима буде присвячена виживанню", – заявив представник ВООЗ.

    За його словами, у ВООЗ очікують, що ще 2-3 млн українців покинуть свої домівки у пошуках тепла та безпеки. Також ВООЗ прогнозує проблеми зі здоров'ям серед українців, включно з респіраторними інфекціями як COVID-19, пневмонією та грипом, а також серйозний ризик дифтерії та кору серед недостатньо вакцинованих груп.

    Крім того, за словами представника ВООЗ, через війну вже близько 10 млн українців схильні до ризику психічних розладів – це може бути гострий стрес, тривога, депресія, вживання психоактивних речовин і посттравматичний стресовий розлад.

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.