• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З'являється все більше доказів злочинів російських військових в кожному регіоні де вони були, - США

    Опубликовано: 2022-11-23 09:45:37

    Посол США з особливих доручень у сфері глобального кримінального правосуддя Бет Ван Шаак заявила, що зараз з'являється ще більше свідчень про злочини російських військових в кожному регіоні де вони були. Про це пише CNN.

    "Це включає навмисні, невиборчі та нерозмірні напади на громадянське населення та елементи громадянської інфраструктури, жорстоке поводження з цивільними особами та військовополоненими та спроби приховати ці злочини, повідомлення про страти, катування та сексуальне насильство", - пише видання.

    Росію звинувачують у навмисному завдання ударів по цивільній електромережі України з метою залишити громадянське населення без електрики та тепла — дія, яку можна було б прирівняти до воєнного злочину.

    Ван Шаак сказала, що важко визначити, чи будуть окремі удари воєнними злочинами, зазначивши, що кожен окремий удар необхідно оцінювати з точки зору того, чи були поблизу військові об'єкти, чи це були суто цивільні об'єкти, але вони є послідовною схемою нападів на цивільні елементи.

    Ван Шаак також зазначила, що Росією була збудована велика транснаціональна інфраструктура фільтраційних операцій, яких тепер зазнали тисячі громадян України, що є порушенням міжнародного права.

    "Є переконливі звіти про фізичне та психологічне насильство, у тому числі сумарні страти, в рамках операцій, а також про насильницьке переміщення та депортацію, у тому числі тисяч українських дітей, які були викрадені та насильно усиновлені сім'ями в Росії", — сказала вона.

    Нагадаємо, Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал щодо агресії Росії та визнала її державою-терористом.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.