• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Контактні лінзи: які бувають та правила догляду за ними

    Опубликовано: 2022-11-17 23:52:28

    Контактні лінзи: які бувають та правила догляду за ними

    Контактні лінзи як метод корекції зору у дорослих та дітей від 12 років, – це прекрасна альтернатива окулярам. Всі, хто використовує їх, переконались в цьому особисто. Якщо ж ви лише збираєтесь спробувати контактні лінзи для корекції зору, то наша стаття вам буде дуже корисною. Адже далі ми розкажемо про те, які лінзи існують і як за ними правильно доглядати.

    Види контактних лінз

    Існують різні види і класифікації контактних лінз. Розглянемо найважливіші. За частотою заміни, контактні лінзи поділяють на:

    • річні та шестимісячні;
    • тримісячні, одномісячні;
    • двотижневі, тижневі, одноденні.

    Багато виробників навіть пропонують клієнтам контактні лінзи «night and day», які не обов’язково знімати на ніч, що досить зручно.

    За матеріалом та еластичністю контактні лінзи бувають:

    • жорсткі. Їх призначають офтальмологи в складних випадках порушення гостроти зору. Використовувати їх слід акуратно, а підбирати виключно індивідуально. Серед переваг жорстких контактних лінз можна відзначити низький ризик виникнення алергічних реакцій;

    • м’які. Такими лінзами користується більшість людей для корекції гостроти зору при астигматизмі, далеко- та короткозорості, нерідко – для посилення або навіть зміни кольору очей.

    Часто використання контактних лінз вимагає додаткового догляду за очима. При почервонінні очей, обов’язково слід використовувати краплі від сухості очей, які містять зволожуючі компоненти та бактерицидний ефект.

    Догляд за контактними лінзами

    Для правильного зберігання і догляду за лінзами потрібен спеціальний розчин. Слід пам’ятати, що рідина для лінз не є універсальним засобом. Один бренд або тип розчину комусь може підійти, а комусь – ні. Всі розчини для контактних лінз умовно можна поділити на:

    • мультифункціональні. Такі розчини є найпопулярнішим варіантом рідини. Вони використовуються як для очищення і промивання будь-якого типу лінз, так і для їх зберігання. Для збільшення вологості в них часто міститься змочувальний агент, а також консерванти, які забезпечують лінзам стерильність та подовжують їх термін використання;

    • пероксидні. Такі розчини передбачають використання спеціального контейнера з каталітичним диском. Перевага пероксидних розчинів в тому, що вони не містять консервантів, що унеможливлює виникнення алергічних реакцій під час носіння лінз.

    Оскільки контактні лінзи належать до медичних засобів корекції гостроти зору, рекомендується підбирати їх лише після консультації у лікаря-офтальмолога та з урахуванням його рекомендацій.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.