• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Естонії на підставі санкцій ЄС проти РФ заморожено понад 20 мільйонів євро

    Опубликовано: 2022-10-14 17:30:24

    Станом на кінець вересня Бюро даних щодо відмивання грошей Естонії отримало 763 повідомлення про застосування санкцій або про підозру на подібну ситуацію. На підставі санкцій ЄС проти Росії зараз в Естонії заморожено близько 20,8 млн євро. Про це повідомляє Delfi.

    Станом на кінець вересня Бюро даних щодо відмивання грошей Естонії отримало 763 повідомлення про застосування санкцій або про підозру на подібну ситуацію.

    Подробиці
    Понад половину повідомлень про застосування міжнародних фінансових санкцій подано кредитними організаціями. Відповідно до закону, про застосування санкції мають повідомляти усі фізичні та юридичні особи в Естонії, у тому числі приватні підприємці, адвокати, нотаріуси, реєстратори.

    Бюро даних щодо відмивання грошей щодня оцінює законність вживаних заходів. Дозволи також видаються на підставі запиту про винятки, дозволені законодавством.

    На загальний обсяг заморожених засобів впливає використання винятків та надходжень сторонам, які є під санкціями, для покриття дозволених транзакцій.

    «Пів року тому, коли війна в Україні тривала вже місяць, загальна сума законно застосованих фінансових санкцій склала майже 1,7 млн євро. На сьогодні заморожено майже 20,8 млн євро, не рахуючи претензій і втрачений прибуток. Збільшення заморожених коштів пов'язане із внесенням двох олігархів до списку санкцій та виявленням додаткових економічних ресурсів у тих, хто вже був у списку. Сьогодні фінансові ресурси компаній, пов'язаних із цими олігархами, становлять 95% усіх заморожених коштів», — сказав Матіс Мяекер, голова Бюро даних боротьби з відмиванням грошей.

    Санкції
    Відповідно до правил ЄС та списків підсанкційних суб'єктів в Естонії, обмежені кошти наступних компаній, пов'язаних з В'ячеславом Кантором: DBT AS, Capco Holdings Ltd., Rainbee Holdings Ltd. North Atlantic Potash Inc, Balttrans LLC;

    фонди компаній, пов'язаних з Андрієм Мельниченком: Eurochem Trading GmbH, Eurochem Group AG, Eurochem Terminal Sillamäe OÜ, Eurochem Antwerpen.

    Іншими особами, включеними до списку санкцій ЄС, чиї кошти були заморожені, є: Олексій Мордашов (ТОВ «ТТ Балтика», ТОВ «Северсталь Дистриб'юшн») та Олексій Нечаєв (ТОВ «Фаберлік Європа», ТОВ «Фаберлік Балтія»). Крім того, заморожені активи банку Промзв'язокбанк та банку ВТБ.

    З 2014 року Євросоюз запровадив обмежувальні заходи щодо 1236 фізичних та 115 юридичних осіб, які прямо чи опосередковано порушили суверенітет, чи територіальну цілісність України.

    Мирончук Роман

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.