• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • США перерахують Україні $4,5 мільярда найближчими тижнями

    Опубликовано: 2022-10-13 09:00:03

    Сполучені Штати перерахують раніше виділений пакет фінансової допомоги Україні у розмірі $4,5 млрд уже найближчими тижнями. Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, пише Reuters.

    Сполучені Штати перерахують раніше виділений пакет фінансової допомоги Україні у розмірі $4,5 млрд уже найближчими тижнями.

    Допомога США
    «Два тижні тому Конгрес ухвалив рішення про пряму бюджетну підтримку України на суму $4,5 мільярда, і я рада повідомити, що Сполучені Штати мають намір виплатити українському уряду ці кошти найближчими тижнями», — сказала Єллен на початку зустрічі з міністром фінансів України Сергієм Марченком.

    Вона також зазначила, що вкрай важливо, щоб міжнародні партнери приєдналися до Сполучених Штатів у підтримці України, та закликала союзників якнайшвидше виконати свої існуючі зобов'язання перед Україною та підготувати нові пакети фінансової допомоги.

    Передісторія
    30 вересня Палата представників схвалила надання Україні фінансової допомоги у розмірі $12,35 млрд. Байден одразу підписав закон.

    «Мінфін» писав про те, що США виділяють Україні новий транш військової допомоги на суму $1,1 млрд.

    Крім того, США вимагають від країн ЄС прискорити та збільшити фінансову підтримку України, оскільки МВФ вивчає нові способи надсилання грошей до Києва.

    Анна Недогибченко

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.