• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Байден пригрозив Саудівській Аравії наслідками за нафтову змову з Росією

    Опубликовано: 2022-10-13 09:15:26

    Президент США Джо Байден заявив, що рішення ОПЕК+ про скорочення квот на видобування нафти матиме наслідки для відносин США і Саудівської Аравії, яка є лідером нафтового картелю.

    "Те, що вони зробили разом із Росією, матиме певні наслідки. Я не збираюся пояснювати, які кроки розглядаю і що маю на увазі. Але наслідки – вони будуть", – сказав Байден в інтерв'ю CNN.

    Відповідаючи на запитання, чи настав час для США переглянути свої відносини із Саудівською Аравією, Байден відповів: "Так".

    У липні президент США особисто відвідав Саудівську Аравію, щоб домовитися про збільшення видобутку нафти, але конкретних домовленостей тоді досягнуто не було.

    Американський сенатор Боб Менендес, голова комітету з міжнародних відносин, напередодні заявив, що США мають припинити будь-яку співпрацю із Саудівською Аравією через її рішення де-факто підтримати війну Росії в Україні шляхом скорочення видобування нафти.

    Саудівська Аравія стала на сторону російського диктатора Володимира Путіна, заявив Менендес.

    Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу у вівторок повідомила, що США переоцінять свої відносини із Саудівською Аравією після "рішення ОПЕК+ узгодити свою енергетичну політику з російською війною".

    "Нам потрібно переоцінити та змінити відносини із Саудівською Аравією", — сказала вона, додавши, що Білий дім перегляне свою політику дуже скоро.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.