• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Розвідки України та США значно посилили обмін інформацією – CNN

    Опубликовано: 2022-09-16 16:00:15

    За останні кілька місяців спецслужби України значно розширили обсяг даних, якими вони діляться із колегами у США, і це створює умови для більш ефективного планування операцій ЗСУ. Про це повідомило CNN інформоване джерело в оборонному відомстві США.

    Готовність українців ділитися розвідданими зі США помітно зросла за кілька місяців, що дозволяє американським спецслужбам краще допомагати Україні в плануванні бойових операцій, сказало джерело агентства.

    CNN цитує також українського чиновника, "близького до президента Володимира Зеленського", який сказав, що "зараз довіри (між Україною та США. – Прим. Ред.) стало набагато більше, ніж було на початку війни". Він також зазначив, що "українці бачать, що чим більше вони діляться (інформацією), тим більше можуть отримати".

    Джерело CNN в оборонній сфері вважає, що "є гідна комунікація на різних рівнях про те, що планується зробити в політичній і військовій сферах", і що "військова прозорість досить висока".

    З 6 вересня внаслідок наступу ЗСУ у Харківській області звільнено понад 3800 кв. км території, понад 300 населених пунктів і близько 150 000 українців, заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що реальні цифри звільнених територій майже вдвічі більші.
    Директор Центрального розвідуправління США Вільям Бернс заявив, що "не став би недооцінювати можливості й мужність українців", коментуючи контрнаступ ЗСУ.

    ЗСУ "прекрасно" використали свої можливості під час контрнаступу в Харківській області, а російські окупанти були здивовані діями українських воїнів, заявили у Пентагоні.

    Сергій Бережний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.