• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти вдарили крилатими ракетами Х-555 по елеватору у Вознесенську

    Опубликовано: 2022-09-12 16:00:45

    Для удару по об'єкту критичної інфраструктури Харкова та об'єкту інфраструктури Вознесенська 11 вересня російські окупанти використали крилаті ракети Х-101 та Х-555. Про це повідомили начальник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов та голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

    "Відомо, що рашисти обстрілювали об'єкти інфраструктури попередньо ракетами Х-101. Вилучено уламки", – написав Болвінов і додав, що внаслідок цих обстрілів загинули двоє працівників атакованих об'єктів.

    Кім із посиланням на оперативне командування "Південь" повідомив, що вдень 11 вересня стратегічна авіація окупантів ударила по Вознесенську трьома крилатими ракетами Х-555, які влучили по елеватору із запасами пшениці. Вознесенська РДА повідомила, що було частково зруйновано 40 житлових будинків. До лікарні з травмами потрапили п'ятеро людей, з них одна дитина.

    ДОВІДКА. Х-101 – стратегічна крилата ракета "повітря-земля", розроблена в 1995-2013 роках. Вперше була використана росіянами в Сирії.

    Х-555 – радянська крилата ракета, розроблена наприкінці 1970-х – на початку 1980-х для озброєння стратегічних бомбардувальників.

    Наталія Медведєва

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.