• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глава МЗС Австрії: Санкції проти Росії з кожним днем стають ефективнішими

    Опубликовано: 2022-09-09 14:00:10

    Глава Міністерства закордонних справ Австрії Александер Шалленберг очікує, що санкції проти Росії чим далі, тим більше створюватимуть проблеми для її економіки. Про це він сказав в інтерв'ю Wiener Zeitung.

    "Зараз важливо мати стратегічне терпіння і міцні нерви. Санкції з кожним днем стають дедалі ефективнішими. Цілі сектори російської економіки простоюють. Росія скочується в рецесію, а Європі все ще прогнозують зростання", – сказав міністр.

    Він додав, що у ЄС люблять робити занадто песимістичні прогнози та малювати все у чорних тонах, але в цьому випадку для цього немає жодних причин.

    Шалленберг сказав, що російська агресія проти України посилила економічні проблеми в Європі, але виникли вони задовго до війни та санкцій.

    "Війна стала каталізатором, але інфляція почалася ще минулого року. У 2021 році індекс цін на газ виріс у чотири рази, інфляція на початку року становила 5%. У січні федеральний уряд Австрії ухвалив перший протиінфляційний пакет. Ще до того, як в Україні пролунав перший постріл. Все почалося не 24 лютого", – заявив він.

    Глава австрійського МЗС упевнений, що Європа впорається з цими економічними викликами.

    Говорити про можливість пом'якшення санкцій проти Росії поки що зарано, вважає Шалленберг.

    "До цього дуже далеко. Навіть після виступу Путіна у Владивостоці видно, що у нього немає ні найменшого бажання відступати. Навпаки, метою Росії, як і раніше, є знищення України", – сказав міністр.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.