• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новим генсеком НАТО може стати Христя Фріланд, - ЗМІ

    Опубликовано: 2022-09-09 13:45:42

    Віцепрем’єр-міністерка Канади Христя Фріланд є однією із кандидатів на посаду генерального секретаря НАТО.

    Про це із посиланням на власні джерела повідомляє CBC News.

    Як зазначає видання, щонайменше чотири різні джерела - в Оттаві, Вашингтоні та Брюсселі, де знаходиться штаб-квартира НАТО, повідомили, що кандидатури Фріланд вже кілька місяців обговорюють у міжнародних оборонних та безпекових  на заміну чинного генсека НАТО Йєнса Столтенберга.

    "Є певний імпульс до того, щоб жінка стала наступним генсеком Альянсу", - сказав високопосадовець НАТО на умовах анонімності.

    Серед інших можливих кандидаток згадуються колишня президентка Хорватії Колінда Грабар-Китарович, експрезидентка Литви Даля Грибаускайте і колишня президентка Естонії Керсті Кальюлайд.

    Сама Фріланд ухилилася від прямої відповіді на запитання про своє можливе призначення, зауваживши, що  “вже має дві роботи” і займає дві посади: віцепрем’єр-міністра Канади та міністра фінансів.

    Зазначимо, нинішнього генсека НАТО Йєнса Столтенберга було призначено на посаду в 2014 році терміном на 5 років. У 2019 році його повноваження продовжили до жовтня 2022 року, а 24 березня через повномасштабну війну РФ проти України було вирішено, що Столтенберг залишиться генеральним секретарем до 30 вересня 2023 року.

    Раніше повідомлялося, що колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон може стати новим генеральним секретарем НАТО, так як він отримав міжнародне визнання за допомогу у створенні міжнародної коаліції проти військової агресії Росії.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.