• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський підтвердив звільнення ЗСУ Балаклії

    Опубликовано: 2022-09-09 11:15:08

    Президент Володимир Зеленський опублікував у своєму Telegram-каналі відео, на якому до нього звертається військовий, звітуючи з-під прапору України на даху будівлі Балаклійської міської ради Харківської області про виконання наказу й звільнення міста. За словами військового, воно було записане 8 вересня о 16:00.

    "Все на своїх місцях. Прапор України у вільному українському місті під вільним українським небом! Дякую! Пишаюся! Бережіть себе! До перемоги! Слава Україні!" - відреагував глава держави.

    Нагадаємо, що за даними останнього звіту аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), Збройні сили України просунулися під Балаклією вже на 20 кілометрів углиб російських позицій.

    Зазначимо також, що протягом дня в українських Telegram-каналах розповсюдилися, зокрема, відео підняття українських прапорів у селах Борщівка та Байрак, що поряд з Балаклією.

    Напередодні ж у вечірньому відеозверненні Зеленський заявляв про певні успіхи українських військових у Харківській області, але казав, що ще не час офіційно  називати ті чи інші населені пункти, у які повертається український прапор.

    Натомість він подякував 25-й повітряно-десантній бригаді, 92-й окремій механізованій бригаді та 80-й десантно-штурмовій бригаді за хоробрість і героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань. Крім цього, він дякував 406-й окремій артилерійській бригаді за "надзвичайно успішні влучання в районах зосередження окупантів на півдні нашої країни" та 60-й окремій піхотній бригаді, "яка послідовно просуває наші позиції".

    Війна не закінчиться в 2022 році, а в наступному очікується повторний наступ РФ на Київ, - Залужний
    У новому ж відеозверненні 8 вересня президент повідомив, що провів чернове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, передусім щодо активних дій на передовій.

    "У межах оборонних операцій, що тривають, наші герої звільнили вже десятки населених пунктів. І сьогодні цей рух продовжився, є нові результати. Загалом із першого вересня звільнено понад тисячу квадратних кілометрів нашої території. Дякую всім, хто це забезпечив! Дякую армії, розвідникам, спецслужбовцям за кожен український прапор, який встановлено цими днями", - сказав він.

    На засідання були заслухані доповіді командувачів оперативних напрямків. За словами Зеленського, з цього приводу "є певні рішення". Він запевнив, що Ставка продовжить працювати у форматі доволі частих засідань і нарад, "щоб наші командири на місцях мали повну підтримку на всіх рівнях" і щоб ЗСУ, розвідка і весь сектор оборони та безпеки отримували всі необхідні ресурси для ефективної оборони України й вигнання окупантів.

    "Особливо хочу подякувати сьогодні бійцям 115-ї окремої бригади тероборони Оперативного командування "Північ", які відзначилися хоробрістю й потрібними Україні результатами в боях у лютому-березні, коли зупиняли просування ворога, і які й зараз продовжують захищати нашу державу на Північному напрямку", - додав він.

    Також президент подякував бійцям 117-ї окремої бригади тероборони, які діють на напрямку Суджа – Суми, і 1-й танковій бригаді, яка "міцно тримає позиції" на напрямку Гомель – Городня.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.