• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЗСУ зізналися у нанесенні ракетних ударів по аеродрому Саки в Криму

    Опубликовано: 2022-09-08 10:15:01

    Україна вперше визнала, що ЗСУ завдали серію успішних ракетних ударів по цілях росіян в окупованому Криму, в тому числі по аеродромом Саки.

    Про це у спільній статті для "Укрінфору" написали головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та генерал-лейтенант, перший заступник голови оборонного комітету Верховної Ради Михайло Забродський.

    Про удари по Криму мова йде у контексті завдань ЗСУ на 2023 рік. Одне з цих завдань — зробити для ворога і на інших окупованих територіях відчуття атак зі сторони українських сил гострішими, природнішими і цілком відчутними, незважаючи на значну відстань до цілей.

    "Переконливим прикладом правильності такого підходу в поточному році є успішні зусилля ЗС України з фізичного перенесення бойових дій на тимчасово окуповану територію АР Крим. Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримським авіабазам противника, перш за все – по аеродрому Саки", — йдеться в статті.

    Загалом генерали вважають, що звільнення Криму може стати переломним моментом у війні в 2023 році. Але навіть якщо РФ втратить контроль над півостровом, бойові дії будуть продовжуватися і ворог може зважитися на повторний наступ.

    Нагадаємо, через вибухи 9 серпня на аеродромі "Саки" в Новофедорівці, що в анексованому Криму, окупаційна влада може перенести заплановані на тимчасово захоплених територіях референдуми.

    При цьому в американському Інституті вивчення війни (ISW) припускають, що Російська Федерація вирішила публічно не звинувачувати Україну в ударах по авіабазі у Новофедорівці, тому що це буде одним з доказів неефективності російської системи ППО, що встановлена на півострові.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.