• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В школах Запорізькій області паралельно живуть окупанти та навчаються діти - Генштаб ЗСУ

    Опубликовано: 2022-09-05 11:15:16

    В Генеральному штабі Збройних сил України заявляють про виявлення гуртожитку окупаційних військ в будівлі школи в селі Орлянське Запорізької області та кажуть, що це є типовою картиною в регіоні. Про це йдеться в повідомленні Генштабу.

    "У будівлі школи населеного пункту Орлянське Запорізької області на першому поверсі проживає близько 70 окупантів, в той час коли на другому поверсі навчаються діти, в тому числі першокласники, а у подвір’ї школи розміщена військова техніка противника", - сказано в ньому.

    Зазначається, що саме тому російські загарбники так наполегливо намагались розпочати навчальний рік на окупованих територіях.

    "Навчальний процес розпочався з 1 вересня і подібна ситуація у більшості шкіл та дитячих садочках області. Ворог цинічно використовує наших дітей для прикриття", - підкреслюють в Генштабі.

    Разом з тим, там вказують, що попри намагання окупантів та їх поплічників, значна частина навчальних закладів так і не розпочала роботу в очному форматі. Як ідеться в повідомленні, "не спрацювали" і організовані колаборантами пропагандистські заходи з нагоди Дня знань за участі російських посадовців.

    Нагадаємо при цьому, що розташування військових самих, зокрема, у школах ЗСУ раніше стало темою скандалу в українському суспільстві через відповідний звіт міжнародної організації Amnesty International, який отримав дуже жорстку реакцію української влади.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.