• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Регулятор ЄС схвалив нові вакцини проти Covid, націлені на Omicron

    Опубликовано: 2022-09-05 09:30:55

    Регулюючий орган Європейського союзу в четвер затвердив дві окремі бустерні вакцини проти Covid-19, оновлені для варіанту Omicron і розроблені Moderna і командою Pfizer і BioNTech, передає УНН.

    Європа готується робити щеплення напередодні очікуваного зростання кількості інфекцій цієї зими. Нові, так звані, бівалентні вакцини борються з версією Omicron BA.1 та оригінальним коронавірусом, вперше виявленим у Китаї.

    Деталі

    Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) повідомило, що рекомендація полягає в тому, щоб дозволити вакцини для людей віком 12 років і старше, які отримали хоча б первинну вакцинацію проти Covid-19.

    Остаточне рішення буде схвалено Європейською комісією, яке, як очікується, надійде найближчим часом.

    Велика Британія у серпні стала першою країною, що затвердила бівалентну вакцину Moderna. Швейцарія і Австралія теж послідували її прикладу.

    Очікується, що найближчими тижнями EMA також висловить свою думку про адаптовані вакцини для підваріантів Omicron BA.4/5, заявила у своїй заяві європейський комісар з питань охорони здоров'я та безпеки харчових продуктів Стелла Кіріакідес.

    Галина Крижанівська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.