• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС створить медичний евакуаційний центр для українських біженців на кордоні

    Опубликовано: 2022-09-02 17:30:34

    Європейський союз створює сортувальний центр неподалік польсько-українського кордону, щоб люди, які рятуються від російського вторгнення в Україну, могли пройти обстеження та швидко попрямувати до європейських медичних закладів, передає УНН.

    Деталі

    Згідно з заявою Єврокомісії, об'єкт буде створено у Жешуві, який знаходиться неподалік кордону з Україною й має аеропорт.

    Новий центр розширить діяльність програми ЄС, створеної у березні, в рамках якої понад 1100 українських пацієнтів уже доставлено на лікування до європейських лікарень. Є два рейси медичної евакуації на тиждень, які виконує Норвегія.

    Кількість людей, поранених на війні, зростає з кожним днем, пояснив Янез Ленарчич, комісар ЄС із кризового регулювання. Він зазначив, що евакуація буде не лише для людей, поранених на війні, а й для людей, які потребують критичної допомоги, до якої вони більше не можуть отримати доступу через широкомасштабні збитки в Україні.

    Галина Крижанівська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.