• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росія планує мобілізувати близько 90 тисяч військовослужбовців

    Опубликовано: 2022-08-29 10:30:44

    Країна-агресор РФ активно проводить мобілізаційні заходи і планує мобілізувати близько 90 тисяч військовослужбовців.

    Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

    “При цьому застосовують різні підходи: і так звані добровольчі батальйони, і батальйони резервні, батальйони так званого “Боевого армейского резерва страны” (БАРС), які вони зараз комплектують в кожному військовому окрузі для того, щоб поповнити втрати, наростити свої зусилля, і збільшити чисельність саме того угруповання, яке може бути застосоване проти нашої держави”, – сказав Вадим Скібіцький.

    За його словами, сьогодні Росія має значні проблеми в комплектуванні своїх окупаційних збройних сил.

    “Час спливає, бліцкригу вони не отримали. Чи допоможе мобілізація більшої кількості осіб в РФ? Мабуть, все ж таки ні. Тому що моральний стан військовослужбовців, як ведуть бойові дії, знижується, по-перше. По-друге, на контракт, на добровільний вступ до лав армії РФ все менше охочих", - зазначив Вадим Скібіцький.

    Він також підкреслив, що в країні-агресорі РФ розпочалася паніка серед населення великих міст, тому що ніхто не хоче просто так іти служити до збройних сил, а тим більше йти на війну.

    Так, на початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія переважно мобілізовувала та відправляла на війну громадян, що проживали в таких суб'єктах РФ як Бурятія, Тува, Кавказ і т.д. На шостий місяць війни "приховану мобілізацію" почали проводити вже в Московській та Ленінградській областях, де рівень життя громадян вищий, ніж в інших регіонах РФ.

    Зазначимо, як вважають  в американському Інституті вивчення війни, указ лідера країни-агресора Росії Володимира Путіна про збільшення армії до 2 мільйонів  вказує на те, що очільник Кремля намагається уникнути оголошення загальної мобілізації.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.