• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Щороку люди поглинають по 70 тисяч частинок мікропластика

    Опубликовано: 2022-08-27 08:48:19

    За результатами проведених досліджень встановлено, що щодня кожен житель планети вживає сотні частинок микропластика, кількість яких за рік становить понад 70 тисяч, повідомляє Planet-today.

    В організм людини ці мікрочастинки потрапляють по повітрю або з водою і їжею. У сучасному світі навколо нас знаходиться величезна кількість пластику і досі точно не з’ясовано, наскільки сильний вплив він виявляється на організм, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Провівши аналіз містяться в різних продуктах мікрочастинок пластику вчені з’ясували, що навіть елементарні повсякденні дії здатні кардинально змінити кількісні показника потрапляння їх в організм. Наприклад, вживання бутильованої води або води водопровідної має суттєві відмінності в цьому плані.

    Варто зазначити, що масове виробництво та використання пластмас почалося близько 80 років тому і з того часу все гостріше стоїть проблема його утилізації та переробки. Пластик накопичується як на поверхні землі, так і в морських глибинах, безпосередньо надаючи шкоду на рослинний і тваринний світ. Звичайно, зараз методи переробки пластику починають ставати більш вдосконаленими, але цього все ж ще вкрай мало.

    Взагалі ж вчені відзначають, що висловлена цифра в 70000 є досить приблизною, а реальне ж кількість пластикових мікрочастинок, що потрапляють в організм людини, є набагато більш значним.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.