Вчені порівняли курятину з червоним м’ясом, і зробили несподіване відкриття: обидва види м’яса однаково підвищують рівень холестерину.
Фахівці з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско провели дослідження за участю 113 осіб у віці від 21-го до 65 років.
Всі піддослідні були розділені на групи, виходячи з рівня вживання насичених жирів. Добровольцям належало по чотири тижні сидіти на трьох різних дієтах: зі споживанням червоного м’яса; курятини; овочів і бобових.
У проміжку між дієтами учасники експерименту здавали кров на аналіз. З’ясувалося, що як червоне м’ясо, так і курятина однаково збільшували рівень «поганого» холестерину, причому дана картина спостерігалася незалежно від кількості насичених жирів у раціоні. Це, зі свого боку, підвищує ризик розвитку серцевих захворювань.
e-news.com.ua