• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через ракетний удар по станції Чаплине призупинили евакуацію з Донецької області

    Опубликовано: 2022-08-26 10:30:16

    Через ракетний удар по залізничній станції Чаплине у Дніпропетровській області вже другий день зупинено евакуацію жителів із Донецької області. Про це у коментарі виданню "Страна.ua" повідомила віце-прем'єр – міністр реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук.

    "Вчора і сьогодні евакуаційний потяг не курсував: пошкоджено залізничне полотно ракетним ударом на Дніпропетровщині", - зазначила вона.

    За словами Верещук, наразі невідомо, як довго триватиме ремонт полотна та як довго евакуаційні потяги не зможуть вивозити людей з Донецької області. На даний момент ремонт продовжується.

    За даними Мінреінтеграції, станом на 25 серпня в рамках обов'язкової евакуації з Донецької області було вивезено 10554 особи, у тому числі 2181 дитину. Глава відомства також уточнила, що рішення про проведення обов'язкової евакуації з інших регіонів поки що так і не прийнято.

    За словами чиновниці, для оголошення обов'язкової евакуації з відповідним запитом до уряду мають звернутися представники обласних військових адміністрацій, а станом на сьогодні до уряду жодна ОВА, крім Донецької, не зверталися.

    "Ми направили всім ОВА листи, в яких попросили провести аналіз ситуації та письмово дати відповідь - чи потрібна чи ні обов'язкова евакуація. Очікуємо від ОВА проведених комісій та рішень. Поки звернень від ОВА про обов'язкову евакуацію не надходило", - цитує видання главу МінВОТ.

    Нагадаємо, що напередодні президент Володимир Зеленський заявив про загибель 22 людей внаслідок ракетного удару по станції Чаплине. Вранці 25 серпня в "Укрзалізниці" повідомили, що загинули 25 людей і ще 31 було поранено. Проте ні Держслужба з надзвичайних ситуацій, ні поліція, ні прокуратура конкретики про цю подію досі не повідомляли.

    У свою чергу, в Міністерстві оборони Росії визнали удар по станції Чаплине, але заявили, що мало місце пряме влучення ракети "Іскандер" по військовому ешелону і "знищення понад 200 військовослужбовців резерву ЗСУ та 10 одиниць військової техніки, які прямували до зони бойових дій на Донбасі" .

    Зазначимо, що оголошуючи про необхідність обов'язкової евакуації населення, що залишається на Донеччині, Верещук заявляла, що станом на кінець липня в регіоні перебували 200-220 тисяч осіб, з яких 52 тисячі – діти.

    При цьому до війни, на 1 лютого, чисельність населення підконтрольних Україні п'яти районів Донецької області оцінювалася в 1790 тисяч осіб, а без окупованого з того часу Маріупольського району - в 1287 тисяч.

    Хоча евакуація фактично почалася вже 1 серпня, і наступного дня перші евакуйовані потягом із Покровська вже прибули у Кропивницький, Кабінет міністрів лише 2 серпня офіційно розпорядився її почати. Відповідно до цього рішення, мешканці Донецької області мають бути переправлені до безпечних районів Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.