• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Довгий сон корисний для серця: вчені

    Опубликовано: 2022-08-26 08:48:17

    Збільшення тривалості сну все-таки корисно для серця, як з’ясували вчені з Кейптаунського університету, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Метою нового дослідження було зрозуміти зв’язок між кардіометаболічним ризиком і тривалістю сну. Вчені провели аналіз семи наукових робіт, присвячених тривалому сну, і з’ясувалося, що у людей, які не висипалися, значне збільшення тривалості сну однозначно позитивно позначалося на обмінних процесах і стан серця.

    Дослідження, які вчені проаналізували, включали дані 138 дорослих (кілька груп):

    люди, які не мали проблем зі здоров’ям або зі сном;
    люди, які були здоровими, але спали мало;
    особи, у яких була зайва вага і які мало спали;
    люди, які мали брак сну і гіпертонію.

    Режим сну у людей змінювався терміном від 3 до 6 тижнів. В цілому тривалість сну збільшувалася на 21-177 хвилин. Як виявилося, це збільшення позитивно позначалося на стані серця і знижувало ризик розвитку цілого ряду захворювань.

    Цікаво, що крім користі для серця, збільшення тривалості сну знижувало апетит, послаблювало тягу до солодкої і солоної їжі, а також зменшувало об’єм споживання калорій, що надходять з білків кожен день.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.