• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому влітку так корисно вживати томати

    Опубликовано: 2022-08-17 21:24:31

    Чому потрібно включити помідори у свій літній раціон?

    Літо в самому розпалі і ми можемо їсти велику кількість сезонних овочів і фруктів. Кожен з них по своєму корисний для організму. Сьогодні ми підібрали 5 причин обов’язково включити томати в свій літній раціон, навіть якщо раніше вони вам не подобалися, інформує Ukr.Media.

    Причина 1. Профілактика серцевих захворювань

    Яскраво-червоні плоди помідори багаті антиоксидантами. Особливо в цьому овочі міститься велика кількість лікопіну, який здатний зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того цей антиоксидант здатний захищати нас від вільних радикалів. Щоб лікопін зміг виконати свої функції на всі 100%, варто вживати помідори з оливковою олією. Крім того він розкривається ще і при термічній обробці, тому томатний соус вкрай корисний для здоров’я, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Причина 2. Нормалізація кров’яного тиску

    Люди, які страждають від гіпертонії і у кого скаче тиск, повинні обов’язково вживати в їжу якомога більше помідорів. Лікопін і калій у складі цього овочу, покращує кровообіг і виводить зайву рідину, завдяки чому тиск не підвищується. Ви можете їсти їх у чистому вигляді, додавати в салат, готувати соус. Але головне правило, намагайтеся сипати в ваші страви якомога менше солі.

    Причина 3. Запобігання онкологічних захворювань

    Звичайно, жоден продукт не може гарантувати повний захист від онкологічних захворювань, але помідор помітно знижує ризик розвитку цієї хвороби. Він захищає клітини та тканини від дії вільних радикалів, підживлюючи їх і зміцнюючи.

    Причина 4. Виведення токсинів з організму

    Помідор сприяє очищенню організму від шкідливих речовин. Його можна їсти на сніданок, обід і вечерю. Вивести токсини допоможуть ще огірки, баклажани, лимони. З напоїв з цим завданням найкраще справляється білий чай.

    Причина 5. Поліпшення стану при цукровому діабеті

    У помідора низький глікемічний індекс, що робить його вкрай корисним для діабетиків. Цей овоч насичує організм великою кількістю поживних речовин, таких як клітковина, калій, кальцій, магній, а також вітамінами А, В і С.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.