• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Втрати сил оборони України зменшились у 2,5–3 рази від пікової цифри війни – Подоляк

    Опубликовано: 2022-08-09 15:00:08

    Втрати сил оборони у вітчизняній війні, яку веде Україна проти російських окупантів, станом на початок серпня зменшилися приблизно втричі від пікового показника у травні-липні. Таку інформацію озвучив в інтерв'ю BBC News Україна радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

    "Думаю, що цифри десь зменшилися у 2,5 – 3 рази від тієї цифри. Думаю, що десь 30-50 осіб [гинуть щодня]", – сказав він.

    За словами Подоляка, зараз кількість втрат зменшилася "бо по логістичних центрах російської армії дуже ефективно працюють наші РСЗВ, і тому, що йде передислокація російської армії по всій лінії фронту".

    "І третє – наші вже пристосувалися до тактики російської армії, і більш мобільно, ефективніше обороняються", – пояснив він.

    На початку липня Подоляк заявив, що Росія втратила вбитими та пораненими вже до 115 000 своїх військових, та відповів на критику секретаря РНБО про озвучення втрат України.

    Приблизно в середині червня президент Зеленський назвав дві причини, чому розкрито рівень втрат сил оборони.

    У липні міністр оборони Резніков сказав, що пік втрат України припав на травень, коли щоденно "могло бути до 100 загиблих і 300-400 поранених".

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.