• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні лише 11% закладів освіти мають власне укриття - ДСНС

    Опубликовано: 2022-07-21 11:15:14

    В Україні станом на 21 липня лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту. Тому основну частину учасників освітнього процесу планується захищати у найпростіших укриттях. 

    Про це повідомив голова ДСНС Сергій Крук під час селекторної наради стосовно ситуації з укриттями в закладах освіти напередодні старту нового навчального року в Україні.

    За його словами, на початок поточного року захисні споруди цивільного захисту забезпечували укриття не більше десятьом відсоткам населення країни.

    "Однак після 24 лютого всі ми опинилися у новій реальності, коли захисту потребує практично все населення України, у тому числі й школярі та студентство. Тому, відповідно до доручення Прем’єр-міністра, в регіонах створено та діють комісії з оцінки будівель та споруд закладів освіти, які мають проаналізувати можливості їх використання для укриття. До складу таких комісій входять і представники Служби", - сказав Крук.

    Він додав, що станом на сьогодні лише 11% закладів освіти мають власні захисні споруди цивільного захисту, тому основну частину учасників освітнього процесу планується захищати у найпростіших укриттях.

    Водночас очільник ДСНС наголосив, що з огляду на реалії, до початку офлайн-навчання сьогодні готові лише 23% освітніх закладів країни.

    "Законодавством України відповідальність за організацію укриттів для населення покладається на місцеві державні адміністрації та органи місцевого самоврядування", - підкреслив Сергій Крук.

    Нагадаємо, в Україні з 1 вересня розпочнуться заняття у школах переважно в офлайн-режимі за умови безпечної ситуації в регіоні. Для цього у закладах освіти наразі проводяться заходи з посилення безпеки.

    Водночас президент Володимир Зеленський просить прем’єра Дениса Шмигаля опрацювати прохання заборонити в Україні очне навчання у всіх навчальних закладах до закінчення воєнного стану і військових дій.

    Анастасія Перцева

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.