• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені: зайва мотивація шкодить успішності дітей

    Опубликовано: 2022-07-15 13:28:23

    Вони відзначили, що дітям важливо розуміти, для чого вони навчаються, і усвідомлювати власну відповідальність.

    Вчені вияснили, що зайва мотивація і необгрунтовані похвали можуть знизити успішність дитини, інформує Ukr.Media.

    Експеримент проходив в одній із китайських шкіл в небагатому районі. Учнів розділили на три групи, одній з них сказали, що учні доклали багато зусиль для вирішення завдань, інший — що діти розумні самі по собі, третій не сказали нічого, а потім проаналізували оцінки за весь час навчання. Дослідження показало, що в перших двох випадках мотивація не принесла результатів і опинилася в деякій мірі шкідлива.

    За словами видання, вчені пов’язали це з тим, що дорослі не приділяють належної уваги реальним проблемам, з якими діти стикаються у навчальному закладі, коли намагаються повернути їм віру в себе.

    Вони також підкреслили, що дитині важливе розуміння того, для чого вона вчиться і на що вплинуть її успіхи. Фахівці порадили вважати учня рівним партнером, щоб він з ранніх років усвідомлював власну відповідальність і включався у творчий процес.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.