• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Німеччині не бачать можливості для переговорів з росією

    Опубликовано: 2022-07-13 18:00:51

    Німеччина не бачить наразі можливості переговорів з росією, яка навіть не хоче погоджувати гуманітарні коридори з Червоним Хрестом для евакуації мирних жителів. Про це в інтерв’ю журналу Stern заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, передає УНН.

    Цитата

    "Про що можна домовлятися з тим, хто навіть не бажає погоджувати гуманітарні коридори з Міжнародним комітетом Червоного Хреста для евакуації мирних жителів?" – заявила Бербок.

    Деталі

    Глава МЗС Німеччини також відхилила заклики до негайного припинення вогню та переговорів, як вимагала у відкритому листі низка німецьких знаменитостей.

    "На місці українців я сприйняла б цей лист наївним, тривожним та зарозумілим. Яке право матиме міністр закордонних справ Німеччини вирішувати за Україну, яку частину країни їй віддати, скільки мільйонів її громадян має підкорятися владі росії?" – сказала міністр.

    Окрім того, Бербок заявила, що з початку війни вона не мала прямих контактів з російським колегою сергієм лавровим.

    "Мені хотілося б сказати: "Давай, сергію, давай домовимося про мир". Але сумніваюся, що лавров ще має мандат від російського керівництва. Невідомо, яку роль у цьому грає міністр закордонних справ росії", – додала вона.

    Доповнення

    Гуманітарна координаторка ООН в Україні Оснат Лубрані повідомила, що росія не надала моніторинговій місії ООН доступ до тимчасово захоплених Маріуполя та Херсона для того, щоб передати населенню гуманітарну допомогу.

    Єлизавета Калітвенцева

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.