• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кулеба про шанси на деблокаду портів: Ми за два кроки від угоди, все залежить від Росії

    Опубликовано: 2022-07-13 14:30:08

    Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю El Pais заявив, що Україна і Росія стоять "за два кроки" від угоди про деблокаду морських портів.

    "Україна готова експортувати своє зерно на міжнародний ринок. Ми перебуваємо в тому самому човні, що й країни, які відчайдушно потребують, щоб ми доставляли їм наше зерно. Тому ми так само відчайдушно прагнемо його експортувати. Ми за два кроки від угоди з Росією. Потрібно розв'язати питання безпеки, пов'язані з Росією. Ми на фінальній стадії, і зараз усе залежить від Росії", – сказав Кулеба.

    Якщо Росія захоче, повноцінний експорт українського зерна відновиться зовсім скоро, вважає міністр. Але він не виключає, що Росія затягуватиме переговори та продовжить свої "голодні ігри".

    "Я бачу лише одну потенційну причину [чому Росія може розблокувати порти] – вони прагнуть показати країнам Африки та Азії, що хочуть врятувати їх від нестачі їжі. Але насправді Росія не зацікавлена в тому, щоб Україна експортувала. Вони знають: якщо ми будемо експортувати, то отримуватимемо дохід від міжнародних ринків і це зробить нас сильнішими", – сказав міністр.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.