• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дослідниками доведено, що у хлопчиків та дівчаток сприйняття математики однакове

    Опубликовано: 2022-07-13 18:08:44

    Виявилося, що у хлопчиків немає особливих генетичних здібностей до математики.

    Дослідники одного з пенсильванських університетів з’ясували, що математика сприймається однаково як хлопчиками, так і дівчатками, і у юних представників сильної половини людства немає нічких особливих генетичних здібностей до цієї дисципліни, інформує Ukr.Media.

    В університеті Карнегі — Меллон (США) був проведений дослід за участю понад сотні дітей у віці від 3 до 10 років, які повинні були виконувати завдання з математики. Поки дослідники вивчали активність їхнього головного мозку за допомогою спеціальної апаратури. Незабаром з’ясувалося, що картини активності однакові: і у хлопчиків, і у дівчаток, а переконаність багатьох дорослих у тому, що хлопчики мають кращі здібності до точних наук, перш за все з математики, нічим не підтверджена.

    Наявність же серед відмінників утричі більше хлопчиків, ніж дівчаток, американські дослідники пояснили невиразно, заявивши, що серед обдарованих дітей можливі відмінності.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.