• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На лідерство у Консервативній партії Британії претендують вісім кандидатів

    Опубликовано: 2022-07-13 11:00:21

    У гонці на висування кандидатів на посаду лідера Консервативної партії та посаду прем'єр-міністра візьмуть участь вісім претендентів.

    Про це повідомляє Sky News.

    Голова парламентської групи від Консервативної партії у Палаті громад Великобританії "Комітет 1922" Грем Бреді оголосив список претендентів на посаду лідера Консервативної партії та посаду прем'єр-міністра.

    Так, заручилися підтримкою не менше 20 колег-депутатів у парламенті та вийшли до першого туру екс-міністр фінансів Ріші Сунак, екс-міністр оборони Пенні Мордонт, голова комітету із закордонних справ Палати громад Том Тугендат, міністр закордонних справ Ліз Трасс, генпрокурор Суелла Браверман, екс-міністр закордонних справ Джеремі Гант, екс-міністр з рівності та місцевого самоврядування Кемі Баденох та міністр фінансів Надим Захаві.

    Тепер мають відбутися парламентські слухання, після чого кількість кандидатів буде скорочено до двох. Голосування триватиме з четверга до кінця наступного тижня, доки у списку не залишаться лише двоє.

    Нагадаємо, що гонка за обрання нового лідера консерваторів, а отже, і прем'єр-міністра, розпочнеться 12 липня, а новий прем'єр-міністр вступить на посаду 5 вересня.

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.