• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні заборонили курити електронні сигарети у громадських місцях

    Опубликовано: 2022-07-11 14:30:39

    З 11 липня набувають чинності норми антитютюнового закону про захист населення від шкоди вторинного тютюнового диму, згідно з якими забороняється куріння тютюнових виробів для нагріву (ТВЕН) у громадських місцях нарівні з сигаретами і кальянами.

    Зокрема, згідно із законом, громадськими місцями вважаються медичні та навчальні заклади, спортивні споруди, об'єкти культурного призначення, готелі, гуртожитки та інші місця.

    Норми закону також забороняють куріння у приміщеннях підприємств усіх форм власності та надають повноваження органам місцевого самоврядування встановлювати додаткові вільні від куріння місця.

    За куріння у таких місцях передбачено штраф від 51 до 170 гривень. У разі повторного порушення упродовж року – від 170 до 340 гривень.

    Суб'єкти господарювання, у приміщенні або на території яких вчиняється правопорушення, також несуть відповідальність: штраф від 3 000 до 15 000 гривень.

    Наталия Фреик

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.