• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП прийняв рішення про вступ до конфедерації європейського бізнесу BUSINESSEUROPE

    Опубликовано: 2022-06-27 12:05:21

    Дана організація представляє весь бізнес ЄС, зокрема 20 млн. компаній, 40 національних асоціацій. Наразі йдеться про набуття статусу спостерігача, проте із завершенням процесу вступу України до ЄС – аналогічний крок буде здійснений і в напрямі інтеграції ділових кіл.

    Про це повідомив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах під час виступу на розширеному засіданні УСПП та Антикризової ради громадських організацій.

    УСПП  системно співпрацює з BUSINESSEUROPE з 2016 року. Свого часу партнери підписували меморандум про співробітництво, а в брюссельському офісі БізнесЄвропа було відкрито представництво українських промисловців і підприємців.

    З початку широкомасшабного вторгнення рф в Україну УСПП і BUSINESSEUROPE провели вже кілька зустрічей, обговорили поточну економічну ситуацію в Україні, шляхи допомоги з боку європейського бізнесу українським партнерам.

    Зокрема, за словами президента Businesseurope пана П’єра Гаттаза, бізнес ЄС максимально намагатиметься підтримати українських партнерів та відновлювати діяльність (де це можливо) в Україні. Або ж надавати аутсорс, замовлення, контракти.

    Сторони досягли згоди щодо більшої залученості українських ділових організацій в обговореннях і повсякденній роботі BUSINESSEUROPE.

    До слова, надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС прискорило процеси інтеграції не тільки бізнесу, але і профспілок. Федерація профспілок України набула статусу кандидата на приєднання до Європейської федерації профспілок. Про це заявив заступник голови ФПУ Олександр Шубін на тому ж таки засіданні в УСПП.

    Інтенсифікацію контактів підтримує і Національна тристороння соціально-економічна рада.

    «Ми вітаємо ці процеси, у тому числі від імені Національної тристоронньої соціально-економічної ради,  і переконані, що це дасть імпульс у розвитку економічної кооперації», - підсумував Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.