• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Резніков квапить Захід словами Черчилля: Дайте нам гармати, і ми закінчимо справу

    Опубликовано: 2022-06-13 18:00:32

    Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не збирається капітулювати перед Росією, і поскаржився на те, що західна зброя надходить недостатньо швидко. На деяких ділянках фронту російські війська мають десятикратну перевагу в озброєнні, розповів міністр у інтерв'ю The Economist.

    "Або світ не зовсім розуміє, що відбувається, або ж чудово розуміє, але втомився й ладен змиритися з думкою про смерть кількох українців. Ми потребуємо допомоги швидко, бо кожен день зволікань вимірюється кров’ю українців", – сказав Резніков.

    За словами Резнікова, Україна за тиждень-два має отримати західні ракетні системи залпового вогню. Але Україна потребує їх у великій кількості, і чи погодяться союзники надіслати їх, може залежати від реакції Росії на передачу перших РСЗО.

    Українська армія освоїла західну артилерію лише за два тижні та взагалі готова повністю перейти на натовське озброєння протягом місяця, аби воно було, запевнив Резніков. "Як казав Черчилль: дайте нам гармати, і ми закінчимо справу", – заявив міністр.

    Він поскаржився, що одним з уроків російсько-української війни стало те, що союзники більше говорять про права і свободи людей, ніж захищають їх. "Бюрократія і прагматизм Заходу виявилися набагато сильнішими за його цінності", – сказав Резніков.

    Він наголосив, що український народ ніколи не погодиться на територіальні поступки режиму, який пролив стільки української крові.

    "Вони [росіяни] намагаються створити стільки хаосу, паніки та страху, щоб змусити нас підписати акт капітуляції. Це не спрацювало. Ми й близько не в тому настрої", – сказав Резніков.

    Міністр також розповів, що українська влада вдавала, що не готується до війни, але насправді на початку лютого приховано перемістила підрозділи з постійних місць дислокації під виглядом навчань "Заметіль-2022".

    Тому ракетні удари росіян у перші дні по казармах та аеродромах не завдали суттєвої шкоди, бо у цей момент з’єднання й підрозділи перебували на інших позиціях.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.