• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зірваний візит Лаврова. США закликали Сербію узгоджувати зовнішню політику з ЄС

    Опубликовано: 2022-06-07 13:30:26

    Сербії, яка публічно заявляє за мету вступ до ЄС, слід узгоджувати свою зовнішню політику з рештою Європи. Про це заявив на брифінгу речник Держдепу Нед Прайс.

    Його попросили прокоментувати зірваний візит до Сербії глави МЗС РФ Сергія Лаврова, чий літак не пропустили у свій авіапростір Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія.

    "Це були суверенні рішення про повітряний простір цих трьох суверенних країн. Це показує зобов'язання Європи притягти Росію до відповіді за неспровоковану, невиправдану агресію проти України. Ми закликаємо Сербію зосередитися на заявленій меті членства в ЄС, зокрема на узгодженні своєї зовнішньої політики й політики безпеки з рештою Європи", – відповів Прайс.

    Спікер Держдепу також наголосив: США постійно закликали Сербію зробити кроки, що просувають її європейський шлях. Окрім узгодження зовнішньої політики з ЄС, це включає диверсифікацію постачання енергоносіїв і зниження енергетичної залежності від РФ.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.