• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені з’ясували, як жирна їжа впливає на мозок

    Опубликовано: 2022-05-31 08:48:00

    На їхню думку, та може провокувати запалення, яке шкодить функції мозку, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Вчені з університету Південної Каліфорнії довели, що надлишок жиру в нашому харчуванні призводить не лише до зайвої ваги і, як наслідок, ожиріння, але і до слабоумства мозку — хвороби Альцгеймера, і причому іноді досить рано — з 50 років, інформує Ukr.Media.

    Річ у тім, що хвороба Альцгеймера — це генетично детерміноване захворювання, яке пов’язане з відкладенням білка амілоїду в клітинах головного мозку, що згодом веде їх до руйнування. А згідно зі статистикою, кожен дев’ятий житель землі носить в собі небезпечну генну мутацію — аполіпопротеїн Е, яка втричі збільшує ризик виникнення хвороби Альцгеймера в результаті зловживання жирною їжею, а саме продуктами, до складу яких входять трансжири, які виникають у процесі високої температурної обробки, і жири групи Омега-6.

    За словами фахівців, коли людина вживає в їжу забагато різного роду рослинних жирів, то вони сприяють так званому асептичному запаленню, в результаті чого утворюються амілоїдні бляшки, які з часом звужують судини, порушують кровообіг і зменшують кількість кисню, що надходить у головний мозок — в цьому випадку клітини мозку починають негайно гинути.

    Тому необхідно пам’ятати про добову норму жиру — 1 г на 1 кг ваги. Причому особливу увагу слід приділяти корисним жирам групи Омега-3, яких у співвідношенні з Омега-6 в нормі повинно бути 2:1.

    Більше всього жирів групи Омега-3 міститься в печінці тріски, оливковій олії ну і, звичайно ж, в морській рибі. Притому з-за великого вмісту в морській рибі, наприклад, лососеві або сьомзі, поліненасичених жирних кислот Омега-3 — будівельного матеріалу нашого головного мозку, лікарі наполягають на її обов’язковому вживанні — 2-3 рази в тиждень по 150 грамів.

    А відмовитися, крім продуктів, що містять трансжири і Омега-6, фахівці радять і від вершкового масла, а також свинини — її слід замінити м’ясом птиці або яловичини, які, до речі, містять максимальну кількість заліза — елемента, необхідного нашому головному мозку.

    Таким чином, за словами медиків, зниження на 25% факторів ризику призведе до зниження числа хворих хворобою Альцгеймера на 3 мільйони осіб. Адже невипадково кажуть, що «хвороба шукає жирну їжу». І вже давно доведено, що 80% здоров’я прямо залежить від того, що ми їмо.

    Згідно з дослідженнями, жирна їжа гальмує роботу мозку, однак це не означає, що жири слід повністю виключити з раціону. Просто необхідно зрозуміти, які з них необхідні, а які в подальшому можуть завдати шкоди нашому здоров’ю.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.