• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Компанія «Ново Нордіск Україна» разом із БФ «Життєлюб» доставила інсулін у «гарячі» точки України

    Опубликовано: 2022-05-24 15:39:50

    23 травня, Україна. Фармацевтична компанія «Ново Нордіск Україна» у співпраці з благодійним фондом «Життєлюб» доставила благодійну допомогу у вигляді інсуліну до закладів охорони здоров’я міст та селищ, де відбувалися або досі тривають активні бойові дії.

    Зокрема, препарати для лікування цукрового діабету доставили до таких населених пунктів:
    Київська область: Буча, Ірпінь, Гостомель, Клавдієво-Тарасове, Бородянка, Немішаєво, Іванків, Димер, Бровари, Березань;
    Чернігівська область: Чернігів, Ніжин, Прилуки, Десна, Козелець;
    Харківська область: Харків, Чугуїв;
    Донецька область: Краматорськ, Покровськ;
    місто Миколаїв.

    Пацієнти, які потребують  інсуліну, зможуть отримати препарат, сконтактувавши зі своїм сімейним лікарем або ендокринологом.

    Про це повідомив журналістам під час пресбрифінгу генеральний директор компанії «Ново Нордіск Україна» Владислав Мороз.

    Під час пресбрифінгу Владислав Мороз також розповів про пріоритети компанії в Україні та про співпрацю з партнерами, задля створення доступу до необхідних ліків:
    «Сьогодні ми маємо 2 пріоритети: доступ пацієнтів в Україні до інсулінів та інших життєво важливих ліків, а також — безпека наших співробітників. Зараз наша команда в Україні налічує близько 100 співробітників, які продовжують працювати дистанційно, щоб робити лікування Novo Nordisk доступним в Україні. До війни ми підготували запаси інсулінів на 6 місяців, тож у перші дні повномасштабного вторгнення ми не мали проблем з доставкою препаратів в Україну. Наразі обсяги постачання ліків є достатніми для покриття потреб українців. Ми дуже вдячні нашим партнерам, благодійним фондам, за мужність та готовність підтримувати пацієнтів у ці складні часи. Саме благодійні фонди допомагають нам доставляти інсуліни на території, де ведуться активні бойові дії та на тимчасово окуповані території України. Для нас важлива відбудова України та її системи охорони здоров’я після війни. Тож наша команда працюватиме надалі, щоб українці мали доступ не лише до базових ліків зараз, а й до найкращих інновацій у майбутньому».

    Крім того, генеральний директор зазначив, що на початку війни компанія Novo Nordisk запланувала 22 клінічні дослідження. З огляду на ризики пов’язані з постачанням, частину з нових клінічних досліджень компанія не розпочала. Дослідження, які почалися до початку повномасштабної  війни — 11 проєктів з майже 1000 пацієнтами у 50 дослідницьких центрах України, продовжуються.  

    До кінця травня в «Ново Нордіск Україна» анонсували донацію інсулінів вартістю 108 млн грн для Міністерства охорони здоров’я України, через партнера «Ново Нордіск Україна», неприбуткову організацію “Direct Relief”.

    Станом на зараз вартість допомоги, яку надала компанія Україні з початком війни, сягнула понад 500 млн гривень.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.